Тенис

 

Тенисът е невероятна спортна игра, на която играейки, могат да се наслаждават хора от всякаква възраст – от 4 до 80 годишни.

Особено подходящ е за обучение на подрастващи, тъй-като чрез различни забавни и подвижни игри и упражнения развива основните двигателни умения при децата в предучилищна възраст.

От три години 129 ЦДГ е едно от малкото детски заведения в София, което предлага и осъществява успешно обучение по мини-тенис за най- мъничките спортисти.

Заниманията се провеждат от „Сдружение Ина спорт” с преподавател Ина Милева-Амиоркова, лицензиран треньор към БФ Тенис, изградила в 30 годишната си кариера в ТК „Левски” и ТК „Раковски“ републиканска шампионка до 10 години, както и множество финалисти в различните възрастови групи.

Преподаването и обучението в часовете по тенис в 129 ЦДГ е базирано на най-модерната методика за преподаване на деца „Ариел мини-тенис”, представляваща модифициран вариант на тениса, при който малките спортисти под формата на игри и забавлявайки се, усвояват основните елементи и умения в играта.

Много от децата, усвоили първите стъпки в този прекрасен спорт и навлезли в чудния свят на тениса, продължават и след това своето развитие в организираните по възраст групи, които г-жа Милева-Амиоркова води от години на тенис базата на стадион Раковски, намираща се в непосредствена близост до детската градина.

Заниманията, които се провеждат в градината са два пъти седмично, на групи от 8-12 деца, като цената на едно посещение е 4 лв. на учебен час. В последните месеци има повишен интерес към заниманията по тенис, като техният брой достига 140-150 учебни часа.

Всички спортни пособия /топки, преносими мрежи, тенис ракети, конуси и др./ се осигуряват от „Сдружение Ина спорт” , като всяко дете разполага със собствена ракета  по време на заниманието.

Позволете на вашето дете да навлезе в чудния свят на тениса-игра, двигателни умения и джентълменско поведение, които остават за цял живот!

Възраст : 4-7
Група от : 8-12
Цена 4лв.

Начало на курса